یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
مرحوم دکتر افروغ دغدغه تداوم ارزش های انقلاب اسلامی را داشت

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: مرحوم دکتر افروغ دغدغه تداوم ارزش های انقلاب اسلامی را داشت و از منظر حکمی و فلسفی و اندیشه و خرد به دنبال همین دغدغه بود.

دکتر شریف لکزایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تسلیت درگذشت دکتر عماد افروغ ابراز داشت: مرحوم دکتر افروغ در شمار مدافعان انقلاب اسلامی و از کسانی بود که در باب انقلاب اسلامی فهم فلسفی را تقویت می کرد و نگاهی فلسفی به انقلاب اسلامی داشت.

وی افزود: از جمله دغدغه های این متفکر و اندیشمند این بود که ارزش‌های انقلاب اسلامی تداوم پیدا کند و این جز از مسیر حکمت و فلسفه و خرد امکان پذیر نبود

وی همچنین گفت: مرحوم دکتر افروغ به عنوان دانش‌آموخته جامعه‌شناسی، علقه خاصی به جامعه‌شناسی داشت و معمولاً از این پایگاه بحث‌های خود را مطرح می‌کرد اما در یکی، دودهه اخیر به بحث‌های فلسفی کشانده شد و از این پایگاه و این موضع و این منظر به پدیده‌های سیاسی و اجتماعی نگاه می‌کرد و لذا طبعاً فهم انقلاب اسلامی از نظر ایشان در این مسیر باید از منظر یک فهم فلسفی اتفاق بیفتد و در فراق این فهم فلسفی، یک فهم ناقص، نارسا و انحرافی از انقلاب اسلامی رخ داده و رخ می‌نماید.

لکزایی بیان داشت: این استاد بزرگوار در سال‌های اخیر و در دو دهه اخیر بارها بر تبیین فلسفی انقلاب اسلامی تاکید کرد و در گفتارها و در نشست‌ها و نوشتارهای مختلفی به تبیین این بحث پرداخت؛ که در طرح حکمت سیاسی متعالیه و سیاست متعالیه داشتیم از دیدگاه‌های این بزرگوار برای بحث‌ها استفاده کردیم و حداقل یک نشست مبسوط را از ایشان در این زمینه منتشر کردیم.

وی ادامه داد: در واقع این نگاه و از این منظر به انقلاب اسلامی نگریستن تاکیدی است بر حیات و تداوم انقلاب اسلامی که از چنین مسیری می‌گذرد.

وی خاطرنشان کرد: آزاداندیشی و آزادگی مرحوم افروغ هم دقیقاً در راستای همین تفکر انقلاب اسلامی و نگاه فلسفی به انقلاب اسلامی و ارزش‌هایی است که متاثر از انقلاب اسلامی طرح شده است. از این منظر هم ایشان همه را به این تفکر فرامی‌خواند و دعوت می‌کرد و معتقد بود که طی این مسیر و حیات و تداوم انقلاب اسلامی جز از این مسیر ممکن نیست. این مسیر، مسیری است که باید در آن تفکر و تأمل با نگاهی فلسفی آمیخته شود و نگاه فلسفی است که ما را به این تفکر نزدیک می‌کند و به نگاه، فهم و مسائل ما عمق می‌بخشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: بنابراین درک و فهم انقلاب اسلامی مبتنی‌بر این نگاه فلسفی است که باید تقویت شود و این نگاه به‌تعبیر افروغ، ریشه در نگاه صدرایی امام‌خمینی(ره) به‌عنوان رهبر این انقلاب دارد، چه آن که انقلاب اسلامی بدون فهم فلسفه صدرایی راه به‌جایی نمی‌برد.

وی ابراز داشت: از این حیث، افروغ متفکری آزاداندیش بود و آزادانه می‌اندیشید و مباحث خود را براساس تفکر مبتنی‌بر نگاه صدرایی ارائه می‌کرد. او همین نگاه را در تجربه یک دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی نیز داشت و ما شاهد آن هستیم. در همان ایام، در دوران دکتری درسی با ایشان داشتم و از محضرشان استفاده می‌کردم. این تفکر و نگاه انتقادی عمیقا در رفتار، منش و گفتار او حضور داشت و نقش‌آفرینی می‌کرد و در قامت ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس سامان می‌گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha